Egységes vagyongazdálkodás alá helyeznének több budapesti középiskolát

Vágólapra másolva!
Összevonná több budapesti középiskola gazdálkodását a Fővárosi Közgyűlés. A lépés több kollégiumot is érint, és akár néhány száz ember elbocsátásával is járhat.
Vágólapra másolva!

Egységes irányítás alá kerülhet több nagynevű budapesti középiskola és kollégium gazdálkodása - írja pénteki számában a Világgazdaság. A fővárosi közgyűlés előtt fekvő javaslat szerint az intézkedés után hatákonyabban lehet majd működtetni az intézményeket. Az összevonás közel négyszáz dolgozó elbocsátásával jár majd. A most létrejövő Gimnáziumok Gazdasági Szervezete tizennégy fővárosi középiskolát fog össze, és vagyongazdálkodási, építményüzemeltetési és számviteli feladatokat végez. A szervezet fővárosi költségvetési szervként működik majd, vezetőjéről pedig a közgyűlés dönt. Egységes gazdálkodásirányítás alá kerül a jövőben 17 kollégium is.

A javaslat szerint a főváros megállapodást kötne többek között a Budapesti Műszaki Egyetemmel arról, hogy a jövőben az intézmény részt venne a tömegközlekedési tervek és fejlesztési tanulmányok elkészítésében. Segítenének a tömegközlekedés informatikai rendszerének kialakításában, és az egyetem laborjaiban végeznék a budapesti útépítések minőségi ellenőrzését.