Egy miskolci orvost letöltendő fogházbüntetésre, további tizenegyet pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla. Többségük valótlan szakvéleményeket állított ki, ketten pedig az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt károsították meg, amikor olyan betegek után is vettek fel pénzt, akik nem is jártak a kórházban.

Egy vádlottat letöltendő fogházbüntetésre, további tizenegyet pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt pénteken jogerősen a Debreceni Ítélőtábla az "orvosperben".

Az ügy vádlottjai közül többen pénzért valótlan szakértői vélemény elkészítésével segítettek több embert is rokkantsági nyugdíjhoz. Koszta János, az Ítélőtábla sajtószóvivője elmondása szerint a valótlan szakvélemények kiállítása csak az ügy egyik része volt.

További két vádlott - a miskolci Szent Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa és a helyettese - az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) okozott több mint tizenegymilliós kárt olyan fekvőbetegek színlelt felvételével, akik nem is jártak a kórházban. A  főorvosra 2 év 6 hónap letöltendő fogházbüntetést és egymillió forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság.