Épp csak kibújik a palotából a szemétszedő Schmitt Pál

Schmitt Pál aláírta az új alaptörvényt, alkotmány, alkotmányozás
Vágólapra másolva!
Szombaton csatlakozik a két minisztérium és egy alapítvány által májusban meghirdetett szemétszedő akcióhoz Schmitt Pál köztársasági elnök. Az államfői hivatal közleménye szerint nem merészkedik messzire, a Sándor-palota körül szedi majd össze a szemetet.
Vágólapra másolva!

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke csatlakozik a 'TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért' szemétszedési akcióhoz: 2011. május 21-én, szombaton 09.00 órakor a Sándor-palota előtt, valamint a Sándor-palota mögött található területen szemetet fog szedni munkatársaival" - közölte pénteken a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Az akciót májusban indította két minisztérium és egy alapítvány. Az első nagyszabású, országos lakossági szemétgyűjtő akciót május 21-én tartják. Az akciót meghirdető egyik minisztérium szerint néhány éve Észtországban 50 ezer önkéntes 10 ezer tonna hulladékot gyűjtött össze mindössze öt óra leforgása alatt, Szlovéniában pedig 273 ezren több mint 20 ezer tonna szemetet szedtek össze.

A www.teszedd.hu honlapon magánszemélyek, iskolák, munkahelyi és más közösségek is regisztrálhatnak. A jelentkezőkkel felveszik a kapcsolatot a helyi szervezők, akik segítenek kialakítani a hulladékgyűjtő csapatokat. A munkát a területileg illetékes vízügyi igazgatóságok is segítik majd, a szemét elszállítását pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezi meg. A TeSzedd! akciót a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány szervezi. További információk a www.teszedd.hu honlapon és az akció Facebook-oldalán találhatók.