Nem minden kormánymegbízottnak járna lakástámogatás egy javaslat szerint

Vágólapra másolva!
Csak mérlegelés alapján kapnának lakásfenntartási támogatást a kormánymegbízottak, az állami vezetőket a Honvédkórház és a Semmelweis Egyetem látná el, és létrejönne egy e-közigazgatási hivatal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium javaslata szerint.
Vágólapra másolva!

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) készített javaslatot készített az állami vezetőket megillető juttatásokról és azok feltételeiről. A javaslat szerint a kormánymegbízottak számára lakásfenntartási térítés mérlegelés alapján lenne adható akkor, ha Budapesten vagy vonzáskörzetében, vagy a fővárosi és megyei kormányhivatal székhelye szerinti városban vagy annak vonzáskörzetében lakástulajdonnal nem rendelkeznek.

A tervezet rendezi az egészségügyi ellátásra való jogosultság feltételeit, kijelöli az állami vezetők ellátásában közreműködő egészségügyi szolgáltatókat és az egészségügyi többletszolgáltatások körét, valamint rendezi az ezzel összefüggő költségek viselésének szabályait.

Az állami vezetők egészségügyi ellátását a dokumentum szerint a Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ mellett a Semmelweis Egyetem kijelölt intézménye látja el. Az előterjesztés pontosítja az egészségügyi ellátásra jogosultak körét is, eszerint az állami vezetők, a jogszabály alapján állami vezetői juttatásra jogosultak, valamint a miniszteri kabinetek vezetői lesznek jogosultak ilyen ellátásra.

Az előterjesztés módosítani javasolja egyúttal a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala létrehozásáról, feladatairól és hatásköréről szóló kormányrendeletet is. A hivatal feladatkörének bővítését a javaslat szerint az indokolja, hogy egyes, e-közigazgatási feladatokhoz kapcsolódó informatikai eszközök kiemelt felhasználó kör számára történő beszerzése és üzemeltetése az általános rendelkezésektől eltérő szabályozást igényel.