22 millióba került a Gellértben rendezett szexparti

Gellért fürdő, medence, parti, fürdők éjszakája
Vágólapra másolva!
83 ezer euróba - vagyis több mint 22 millió forintba - került a Gellért fürdőben német biztosítási ügynököknek rendezett szexparti az érintett biztosítótársaságot birtokló cég, az Ergo vezetője szerint.
Vágólapra másolva!

A Gellért termálfürdőben 2007-ben a német biztosítóügynököknek rendezett szexparti 83 ezer euróba került - közölte az egykori biztosítócéget ma tulajdonló Ergo főnöke, Torsten Oletzky a Der Spiegel hamburgi hírmagazinnal. Vagyis a számla több, mint 22 millió forintra rúgott. Oletzky szerint a buli egy három napos jutalomutazás része volt, többet azonban nem akart mondani, mert még folyik az ügy kivizsgálása. A cégvezető "súlyos hibának" nevezte a partit, amely "kirívóan megsértette" a vállalat szabályzatát.

Oletzky azt mondta a Spiegelnek, hogy a parti résztvevői közül sokan ma is dolgoznak az Ergónak. "Nehéz rekonstruálni, ki mit tett ezen az utazáson. Ráadásul, csak egy rendezvényen való részvételnek még nem lehetnek személyzeti következményei. Morálisan el lehet ítélni - ami viszont tényleg súlyos vétség, hogy annak idején voltak olyanok a vállalatunknál, akik ilyesmit szerveztek", de ők ma már nincsenek a cég kötelékében - mondta. Hozátette, "fontolóra vették, hogy indíthatnak-e ellenük eljárást".

A Handelsblatt német üzleti lap csütörtökön számolt be arról, hogy a biztosító a cég legjobb ügynökeinek szervezett partira kibérelte a Gellért fürdőt és gondoskodott a vendégeket szórakoztató prostituáltakról is. A gyógyfürdők vezérigazgatója korábban az [origo]-nak azt mondta, közerkölcsöt sértő rendezvényre nem lehet bérbe adni a fürdőket, ugyanakkor a biztosítócég vizsgálata megállapította, hogy a szexpartit valóban megrendezték a fürdőben. A buliról bővebben itt olvashat, itt pedig a fürdősök reakcióit is megismerheti.