Meglepődött a Suzuki a Kuruc.infón megjelent hirdetésén

kuruc.info, Suzuki reklám
Vágólapra másolva!
Nem a magyar Suzuki rendelte meg azt a hirdetést, amely  a "magunkfajták autója"-ként hirdeti a cég új, az esztergomi gyárában készülő autóját a szélsőséges Kuruc.info portálon - állítja a cég kommunikációs osztálya. A hirdetés a Suzuki Swift hivatalos oldalára visz.
Vágólapra másolva!

"Új Swift. A magunkfajták autója" - hirdeti az esztergomi Suzuki-gyár új termékét a magát "korlátlanul magyar"-ként meghatározó, felületén "Cigánybűnözés" és "Zsidóbűnözés" menüpontokat szerepeltető Kuruc.info radikális portál. Az autó gyári fotójával és logójával készült hirdetés linkje a Magyar Suzuki Zrt. honlapjára, az új autót bemutató oldalra van irányítva.

Forrás: kuruc.info


A hirdetés a Kuruc.info nyitólapján

A "magunkfajta" kifejezést Morvai Krisztina használta még 2009-ben, amikor az EP-választás előtt levelet írt amerikai magyar zsidók egy csoportjának. "A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek, máris vigyázzba áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket, és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat!" - írta Morvai. A Jobbik EP-képviselője nyomán a párt több képviselője is többször használta azóta nyilvánosan a "magukfajta - magunkfajta" megkülönböztetést.

"Sajnos láttuk a hirdetést" - mondták a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs osztályán az [origo]-nak. A kommunikációs osztály szerint a hirdetést nem ők rendelték meg, nem értik, hogy kerülhetett fel az oldalra, és jelenleg is egyeztetnek a Kuruc.info-val arról, hogy vegyék le azt. Megkérdeztük, pontosan kivel és milyen formában egyeztetnek, de a munkatársak szerint erre csak a jelenleg külföldön tartózkodó kommunikációs vezető tud válaszolni kedden.