Kilenc elfogatóparancsot is kiadtak az elmúlt fél évben egy 36 éves budapesti csaló ellen, akit szerdán fogtak el egy fővárosi bevásárlóközpontnál.

Nemzetközi és európai elfogatóparancs is érvényben volt azzal a csalóval szemben, akit szerdán délelőtt fogtak el egy fővárosi bevásárlóközpontnál - közölte honlapján a rendőrség. A 36 éves férfit már jó ideje kereste a rendőrség, az elfogása a BRFK és az NNI munkatársainak közös akciója során valósult meg a XV. kerületben.

A férfi az elmúlt időszakban az ország több pontján is bujkált a rendőrség elől, albérletről albérletre járt. A férfinál személyazonosításra alkalmas okmány nem volt, a rendőrség berkein belül azonban jól ismert személy volt, így tudták azonosítani - közölte a rendőrség.

A 36 éves budapesti férfi ellen kilenc körözés volt érvényben; körözést adott ki ellene két esetben a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság szabadságvesztés letöltésének elmulasztása miatt, valamint három rendőrkapitányság. További három városi bíróság pedig lopás és csalás bűntette miatt adott ki ellene elfogatóparancsot. A férfi rajta volt a keresett bűnözők top tízes listáján.