Cozma-ügy: életfogytiglani szabadságvesztést kért az ügyész R. Sándorra és N. Győzőre

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész a Cozma-ügy elsőrendű és másodrendű vádlottjára, R. Sándorra és N. Győzőre. Délelőtt ki kellett üríteni a tárgyalótermet a harmadrendű vádlott viselkedése miatt.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész a Cozma-ügy elsőrendű és másodrendű vádlottjára, R. Sándorra és N. Győzőre. Sárosi Dóra megyei ügyész négyórás vádóbeszéde végén azt is indítványozta, hogy a harmadrendű vádlott, Sz. Iván esetében a fegyházbüntetés időtartama közelítse meg a törvény által megszabott büntetési tétel felső határát, azaz a húsz évet.

A délelőtt kezdődött tárgyaláson bíró kiüríttette a termet a harmadrendű vádlott viselkedése miatt. Az ügyész vádbeszéde közben ugyanis Sz. Iván harmadrendű vádlott ordítozni kezdett, azt hangoztatta, hogy ő nem gyilkos. Sz. Iván obszcén szavakat kiabált, szinte fékezhetetlen volt, kommandósoknak kellett lefogniuk. A vádlottnak a tárgyalóteremben hátul helyet foglaló hozzátartozói is hangoskodtak.

A bíró elrendelte a vádlottak kivezetését, és mindenkinek el kellett hagynia a tárgyalótermet. A bíróság folyosóján Sz. Iván ügyvédje igyekezett csillapítani a feldühödött hozzátartozókat. A tárgyalás félórás szünet után folytatódott. Németh Balázs bíró közölte, hogy a vádlottak hozzátartozói a rendzavarás miatt nem lehetnek jelen a pénteki tárgyalás további részén. A tárgyalóterembe Sz. Ivánt sem vezették vissza.

Fotó: Gáspár Gábor, Veszprémi Napló Online
Fotó: Gáspár Gábor, Veszprémi Napló Online

Sz. Iván a
Veszprémi Napló Online felvételén

R. Sándort, N. Győzőt és Sz. Ivánt - aki szintén részt vett a Marian Cozma elleni támadásban - társtettesként elkövetett emberöléssel, továbbá életveszélyt, illetve maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel vádolják.

Sz. Iván a Cozma-gyilkosság után néhány nappal önként jelentkezett a rendőrségen. A férfit akkor közel hét órán keresztül hallgatták ki: tagadta bűnösségét a gyilkosságban, de azt elismerte, hogy a helyszínen volt, és részt vett garázdaságban.

Május elején a pszichológus szakértő Sz. Ivánt átlag alatti intellektusú személyként jellemezte, akinek szorongásos tünetei vannak, és akinél fennáll az öngyilkosság veszélye is. A Cozma-gyilkosságról mindent egy helyen, itt talál.