Megtiltották a napszemüvegviselést és az alkoholizálást a vietnami rendőröknek

Vágólapra másolva!
Új viselkedési szabályokat írtak elő Vietnamban a rendőröknek: ezentúl nem viselhetnek napszemüveget, nem ihatnak alkoholt, nem olvashatnak és nem is ehetnek az utcai árusoknál szolgálat közben.
Vágólapra másolva!

A kommunista Vietnamban megtiltották a rendőröknek, hogy szolgálat közben fekete napszemüveget viseljenek, fecsegjenek, dohányozzanak vagy zsebre dugják kezüket nyilvános helyen. A közbiztonsági minisztérium új rendelkezése értelmében a rendőröknek megfelelően kell viselkedniük szolgálat közben - írta az állami kézben lévő Tuoi Tre című napilap angol nyelvű honlapja. Az új szabályok szerint a közlekedési rendőrök nem bújhatnak el, nem vadászhatnak lesből a szabálytalankodókra. A szombaton megjelent cikk szerint a rendőrök ezentúl nem olvashatnak könyvet, csak hivatalos ügyekben telefonálhatnak, nem ihatnak alkoholt, és nem étkezhetnek a járdákat általában illegálisan elfoglaló gyorsétkezdékben.

A vietnami közlekedései rendőröket tartják a helyiek a legkorruptabb tisztviselőknek. Tavaly a Human Rights Watch amerikai székhelyű emberi jogi szervezet felszólította az ázsiai ország vezetését, hogy vizsgálja ki a széleskörű rendőri brutalitást, mert vizsgálatuk szerint egy év alatt legalább tizenkilencszer bántalmaztak súlyosan rendőrök embereket, ezeknek az eseteknek pedig tizenöt halálos áldozatuk volt.