Navracsicsék szerint meggyőző Farkas romabiztosi jelentése

Vágólapra másolva!
December végére ígérte, végül május végén került a közigazgatási tárca miniszteri értekezlete elé Farkas Flórián  roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos jelentése.
Vágólapra másolva!

Megtárgyalta és elfogadta Farkas Flórián roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosi összefoglaló jelentését a közigazgatási tárca miniszteri értekezlete. A testület szerint a jelentés részletesen foglalkozik a romaintegráció és a cigány önkormányzati rendszer finanszírozási rendszerével, a támogatásokkal összefüggő problémákkal és az elosztott források jobb felhasználásának lehetőségeivel, emellett kiemeli a foglalkoztatás növelésének, illetve az oktatás javítását elősegítő lépések szükségességét.

Az Országos Roma Önkormányzat elnökét, aki egyben fideszes parlamenti képviselő is, 2010. július 1-jei hatállyal nevezték ki miniszteri biztosnak. Az eredetileg hat hónapra szóló megbízás alatt többek között az lett volna a feladata, hogy felülvizsgálja a roma integrációs programokra 2002 és 2010 között elköltött pénzeket, vegyen részt a romákat érintő programok kidolgozásában, dolgozzon ki javaslatot a 2011-2014-es programokhoz. Kinevezésekor Farkas azt is mondta, hogy az év végére komplex, a cigányság beilleszkedését segítő programot szeretnének letenni a kormány asztalára.