Schmitt Pál zongorázva buzdította a diákokat Szekszárdon

Vágólapra másolva!
Képességeik folyamatos fejlesztésére és törekvésre buzdította a diákokat egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében Schmitt Pál egy szekszárdi gimnáziumban szerdán. A köztársasági elnök az óra végén zongorához ült, és előadta a diákoknak Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál köztársasági elnök szerdán Tolna megyei országjárása során arra szólította a szekszárdi Garay János Gimnázium tanulóit, folyamatosan fejlesszék képességeiket, és ne elégedjenek meg eddig elért eredményeikkel. Az államfő a tanintézmény színháztermében tartott rendhagyó osztályfőnöki órát, amelyen elmondása alapján tükröt kívánt tartani a diákok számára, tanulmányaik során valóban mindent elkövetnek-e a lehetőségeikhez képest.

Schmitt Pál szerint a "Gyorsabban, magasabbra, erősebben!" olimpiai jelmondat nemcsak a sportpályára érvényes, hanem az élet más területein is jelzi a tudás és a képességek folyamatos fejlesztésének szükségességét. A diákoknak azt üzente, jövőjük tervezésénél először mindig arra kell gondolniuk, mit tesznek meg boldogulásukért, vagyis szerinte soha nem szabad azt hinniük, hogy a "jó Isten örökké a tenyerükön hordozza" majd őket.

Az államfő arra kérte a tanulókat, hogy a többre törekvés irányítsa életüket, hiszen szavai szerint mindent lehet jobban csinálni. "Még a jeles osztályzatnál is van feljebb" - fűzte hozzá. Az államfő a természet és a környezet védelmének fontosságát is hangsúlyozta, valamint a hazaszeretetre is emlékeztette a diákokat, kérve őket, legyenek büszkék arra, hogy magyarok, és tartsák tiszteletben a övéktől különböző értékeket vallókat.

A köztársasági elnök beszédében ugyanakkor az oktatási rendszer hibájának nevezte, hogy az szinte csak a "tudás fejekbe öntésével" van elfoglalva, így kevés idő jut arra, hogy a diákok lelkével törődjenek, vagy például a fegyelem, az önbizalom és a fizikai állóképesség fejlesztésére.

Schmitt Pál rendhagyó osztályfőnöki órája végén zongorához ült, és előadta a diákoknak Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát.