A Magyar Nemzet értesülése szerint egy kormányzati elképzelés értelmében jutalmaznák azokat, akik az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradnak.

Orbán Viktor szerint a nyugdíjrendszer átalakításának végére az életpályamodelleket úgy szerveznék át, hogy az utolsó tíz, munkában töltött év nagyobb súllyal essen latba, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat - erről a miniszterelnök még kedden beszélt a TV2-nek adott interjújában.

A Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök által felvetett elképzelések között egy olyan bónusz-malusz típusú rendszer bevezetése is szerepelhet, amely jutalmazná az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradókat.

A lap által megkérdezett szakértő szerint  a kormányzati elképzelés alapja az a jelenleg is működő rendszer lehet, amely a rendvédelmi és fegyveres dolgozók esetében a minimum szolgálati időn túli munkavégzést emelt összegű nyugdíjjal ismeri el.

A tervek ismeretében a kabinet ezt a rendszert terjesztené ki úgy, hogy nem a szolgálati időhöz, hanem az életkorhoz kötné a munkabért, így ezen keresztül a magasabb összegű nyugdíjat is - írja a Magyar Nemzet konkrétan meg nem nevezett, a kormányzati szakpolitikát jól ismerő forrásra hivatkozva.