Őrizni kellett Esterházy Pétert Egerben

esterházy péter
Vágólapra másolva!
Rendőrök és biztonsági őrök vigyáztak Esterházy Péterre Egerben, ahol az író a 82. Ünnepi Könyvhetet nyitotta meg - írja a heol.hu. A Kossuth-díjas írót egy férfi "Nem kérünk a kultúrmocsokból" feliratú transzparenssel fogadta a helyszínen.
Vágólapra másolva!

A Heves Megyei Hírlap online változatának híre szerint rendőrök és biztonsági őrök vigyáztak Egerben Esterházy Péterre, aki a 82. könyvhét megnyitójára érkezett. Az író a megnyitón arról beszélt, hogy az ünnep fogalma számára "a barátságos nyugalmat jelenti, mellyel a hétköznapjainkra tekinthetünk".

A helyszínen egy fiatal férfi "Nem kérünk a kultúrmocsokból" feliratú transzparenst emelt a magasba az író megérkezésekor, és a beszéde alatt. Esterházy a feliratra utalva a beszéd végén megjegyezte: abból ő sem kér.

Megnyitóbeszédét nem zavarta meg közbekiabálás, a néhány tiltakozó is csendben hallgatta végig. A megnyitó után a megyei könyvtárban egy tanár beszélgetett Esterházy Péterrel a zsúfolásig megtelt olvasóteremben. Ehhez itt is a könyvek és a biztonsági őrök adták a hátteret. Az aulában a tiltakozók szórólapokat osztogattak, ezeken az író egy korábbi munkájából vett idézetek szerepeltek, alattuk pedig ez állt: "méltatlan, hogy ő nyissa meg az ünnepi könyvhetet".