Villámcsapás szakította félbe Orbán beszédét

Vágólapra másolva!
Villám csapott egy nőbe a Margitszigeten, egy férfiba Pilisszentkereszten, egy háromlakásos társasházba Pécelen, és a gödöllöi kastélyba a hétfői heves zivatarok során. Utóbbi miatt Orbán Viktor kormányfőnek félbe kellett szakítania egy külügyminiszteri tanácskozást.
Vágólapra másolva!

Villámcsapás miatt egy háromlakásos épület két lakása teljesen, a harmadik pedig részben kiégett hétfőn Pécelen. Személyi sérülésről azonban a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője nem tud.

A hétfői zivatarok alatt a Margitszigeten egy harminc év körüli nőbe csapott a villám, Pilisszentkereszten pedig egy férfi sérült meg könnyebben ugyanilyen okból.

A zivatar kisebb nemzetközi zavart is okozott, Orbán Viktor miniszterelnöknek hétfőn félbe kellett szakítania beszédét az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) külügyminiszteri tanácskozásán, Gödöllőn. Az MTI információi szerint a villámlás miatt elromlott a gödöllői kastély elektromos hálózata, emiatt nem működött a hangosítás.

Narancssárga (közepes szintű) figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt Közép-Magyarországra és a Dél-Alföldre az Országos Meteorológiai Intézet. Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt több mint 50 mm csapadék hullhat az intenzív záporokból, zivatarokból.