Ammóniaszivárgás egy kaposvári húsüzemben

Vágólapra másolva!
A mérések alapján csak kis mennyiségű ammónia került a levegőbe egy kaposvári húsüzemben, ahol ammóniaszivárgást jelentettek szerda este. Senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Rövid időn belül megszüntették az ammóniaszivárgást egy kaposvári húsüzemben, a szivárgást szerda este kilenckor jelentették a hatóságoknak. Az épületben tartózkodó 12 dolgozó közül senki nem sérült meg - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A helyszínen a mentősök minden dolgozót megvizsgáltak. Egyiküket be akarták vinni megfigyelésre a kórházba, ám ő saját felelősségére a húsüzemben maradt.

A helyszínre három gépjárművel kivonult tűzoltók tíz óra előtt már az épület szellőztetésén dolgoztak, a vegyvédelmi szakemberek pedig folyamatosan mérik az ammóniaszintet a gyár területén. A mérések alapján csak kis mennyiségű gáz került a levegőbe.

Hétfőn már volt egy kisebb üzemzavar a kaposvári Kométa Kft. húsfeldolgozó üzemében; technológiai hiba miatt a húsüzem készáruraktárának hűtőrendszeréből szivárgott az ammónia.