Hoffmann Rózsa: Még az idén lesz új felsőoktatási törvénye Magyarországnak

Vágólapra másolva!
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár továbbra is tartja magát ahhoz, hogy még az idén megszavazhatja a parlament az új felsőoktatási törvényt - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Cáfolta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár azokat a híreket, amelyek szerint csak jövőre kerül a parlament elé az új felsőoktatási törvény. Az államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta, valóban az szerepel a minisztériumi munkatervben, hogy csak december 21-én kerül a kormány elé az új törvény normaszövege, ez azonban a végső határidő.

Hoffmann továbbra is tartja magát ahhoz, hogy még a tavaszi ülésszak vége előtt beterjesztik az országgyűlés elé a javaslatot, amit majd ősszel tárgyalhatnak meg. Az államtitkár leszögezte, hogy még az idén lesz új felsőoktatási törvénye Magyarországnak - írja a lap szerdai száma.

Az MTI kedden azt írta, hogy december 8-án tárgyalná az államtitkári értekezlet, december 21-én pedig a kormány elé kerülne a felsőoktatási törvény normaszövege. Azaz, ha ezt a munkatervet a kormány is jóváhagyja, úgy az országgyűlés csak jövőre tárgyalná az új felsőoktatási törvényt.