Tanúk befolyásolásával is megvádolták Wieszt János volt MSZP-s képviselőt

Vágólapra másolva!
Vesztegetés mellett befolyással üzérkedés gyanújával bővült a Wieszt-ügy - közölte az ügyészség. Wieszt Jánost, a XI. kerületi önkormányzat volt szocialista képviselőjét azzal gyanúsítják, hogy több mint kétmillió forint kenőpénzt tett zsebre egy újbudai üzlethelyiség értékesítéséért, és a büntetőeljárás során az egyik tanút is megpróbálta befolyásolni.
Vágólapra másolva!

Már nemcsak vesztegetés, hanem befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanúja miatt zajlik büntetőeljárás a több mint egy éve indult újbudai vesztegetési ügyben - mondta el a Magyar Nemzetnek Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korrupcióellenes osztályát vezető ügyész.

A lap emlékeztet arra, hogy Wieszt János volt XI. kerületi és fővárosi szocialista önkormányzati képviselőt fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt tavaly júniusban vették őrizetbe, és novemberig előzetes letartóztatásban volt.

A politikus - aki a választásokat megelőzően távozott az MSZP kerületi és fővárosi frakciójából - a gyanú szerint több mint kétmillió forint kenőpénzt tett zsebre egy újbudai üzlethelyiség értékesítéséért, és a büntetőeljárás során az egyik tanút is megpróbálta befolyásolni - írta a Magyar Nemzet. Az újbudai Fidesz által egy éve nyilvánosságra hozott videó szerint Wieszt 2,2 millió forintot vett át egy vállalkozótól, aki ezért megvásárolhatta a bérleményt.

Az ügyész a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a vesztegetési ügy kibővülésével nőtt a gyanúsítottak száma, így a nyomozás is tovább tart.