Járókelők segítségével fogtak el két rablót Budapesten

Vágólapra másolva!
Két férfi egy ügyvédi irodát próbált meg kirabolni, de az ott tartózkodó nők határozott fellépése miatt elmenekültek. Az utcán járókelők állták útjukat, és tartották vissza őket a rendőrök kiérkezéséig. Kiderült, hogy egyiküknek már börtönben kellene lennie egy jogerős ítélet miatt.
Vágólapra másolva!

Egy belvárosi ügyvédi irodát akart kirabolni két férfi még szerdán kora délután, de az iroda alkalmazottai és a járókelők együttes erővel elfogták őket, és átadták a kiérkező rendőröknek - közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrség honlapján.

A 37 éves magyar, valamint a 45 éves jordán-magyar kettős állampolgárságú férfi csomagkézbesítés ürügyén csengetett be az ügyvédi irodába. Amikor egy fiatal nő kinyitotta az ajtót, a földre lökték. Az iroda másik helyiségében tartózkodó nő a zajt hallva kijött a szobából, és hangosan segítségért kiáltott. A két támadót meglepte, hogy más is van az irodában, ezért elmenekültek.

A két nő utánuk futott, és az utcán is folyamatosan segítségért kiáltottak. Ezt hallotta meg egy közeli üzlet alkalmazottja, aki megpróbálta elállni az egyik menekülő útját. A támadó arcon ütötte, és futott volna tovább, de a 24 éves nő belekapaszkodott a menekülő elkövetőbe, és megállította. A segítségére siető járókelőkkel együtt feltartóztatták, majd értesítették a rendőrséget.

A másik elkövető más úton menekült, de ő sem jutott messzire, mert egy, a segélykiáltásra szintén gyorsan reagáló férfi megpróbálta megállítani. A menekülő támadó megütötte a 34 éves fiatalembert, és futott volna tovább, de a férfi néhány méter után utolérte és földre vitte.

A kiérkező rendőrök az elfogott férfiak ruháját és csomagját átvizsgálták, ennek során sokkoló, paprikaspray, véső, zsebkés, csavarhúzó, gyorskötöző és ragasztószalag került elő. Ellenőrzésük során kiderült, hogy az egyik férfit többszörösen is körözik: közokirat-hamisítás elkövetése miatt jogerős szabadságvesztést szabtak ki rá, valamint több fővárosi rendőrkapitányság, illetve bíróság is kereste különböző ügyek miatt.