Feljelentést tett egy fideszes országgyűlési képviselő egy csornai telekügyben, amelynek keretében a gyanú szerint az önkormányzat 2005 januárjában bruttó 116,5 millió forintért adott el egy beépítetlen telket egy mosonmagyaróvári ingatlancégnek, az pedig alig két hónappal később bruttó 287,5 millióért adta tovább a Tesco áruházakat működtető társaságnak. A rendőrség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított egy csornai telekügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gyopáros Alpár (Fidesz) országgyűlési képviselő múlt héten tett feljelentése alapján - közölte a rendőrség szóvivője. Az MTI-hez eljuttatott, múlt keddi keltezésű feljelentés szerint az önkormányzat 2005 januárjában bruttó 116,5 millió forintért adott el egy 1,85 hektáros beépítetlen telket egy mosonmagyaróvári ingatlancégnek, az pedig alig két hónappal később bruttó 287,5 millióért adta tovább a Tesco áruházakat működtető társaságnak.

A képviselő a beadványban megjegyzi, hogy tudomása szerint a két üzletkötés között eltelt időszakban nem változtak olyan mértékben az ingatlanpiac jellemzői és a gazdasági környezet, illetve nem végeztek olyan értéknövelő beruházást, amely indokolná, hogy az ingatlan értéke ilyen rövid idő alatt 171 millió forinttal növekedjen.

"Számomra az látszik valószínűnek, hogy az ingatlan értékét az eladásra vonatkozó önkormányzati döntés formálásában közvetlenül vagy közvetetten részt vevő valamely személy vagy személyek közreműködésével aránytalanul alacsonyra becsülték, majd az emiatt keletkezett megtakarításból valamely személy vagy személyek a közvagyon rovására, jogellenesen anyagi hasznot realizáltak" - fogalmaz feljelentésében az országgyűlési képviselő.