Bemutatták a fiatalokhoz iránymutatást adó kormányzati vitairatot

Vágólapra másolva!
A kormány ifjúságpolitikai törekvéseinek első lépését jelenti a szombaton bemutatott, az Új nemzedék jövőjéért címet viselő vitaanyag.
Vágólapra másolva!

Ez egy gondolatébresztőnek szánt kiindulási pont, amelynek az a célja, hogy mindenki hozzá tudja adni a saját elképzeléseit, fiatalok és idősebbek egyaránt - mondta Nagy Anna kormányszóvivő a kormány fiatalok bevonásával készített ifjúságpolitikai vitairatának szombati bemutatóján. Az Új nemzedék jövőjéért címet viselő anyag az ifjúságpolitikai programalkotás folyamatának első lépcsőjét jelenti - fogalmazott Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.

Ezt követi a társadalmi párbeszéd, amelynek keretében a következő két hónapban az ország különböző pontjain meghallgatják és összegyűjtik a fiatalok, illetve a különböző szakmai szervezetek képviselőinek kritikáit, javaslatait a koncepcióról. A cél az, hogy ősz elejére egy olyan programot rakjanak le a kormány elé, amely iránymutatást tud adni a fiatalokról szóló kormányzati döntésekhez - fogalmazott Mihalovics.

Az [origo] miniszteri biztossal készült korábbi interjúját itt olvashatja.