Lemondana mentelmi jogáról két jobbikos képviselő

Vágólapra másolva!
Személyesen kéri majd az Országgyűlés mentelmi bizottsága előtt mentelmi joga felfüggesztését a jobbikos Zagyva György Gyula és Rubi Gergely - olvasható a párt közleményében. Előbbi ellen közösség elleni támadás, Rubi ellen pedig becsületsértés miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Zagyva Gyula és Rubi Gergely jobbikos parlamenti képviselők lemondanának mentelmi jogukról, derült ki a párt közleményéből. Előbbi ellen a Hetek című hetilap feljelentése miatt indult közvádas eljárás, utóbbi ellen pedig magánvádas eljárást indítottak becsületsértés miatt.

A Hetek két újságírója a tavalyi Magyar Sziget Fesztiválról szeretett volna tudósítani, de szervezők állítólag 40 percig egy faházba zárták őket, ahol állításuk szerint Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő karikás ostorral fenyegette meg őket. Bár az újságírókat arra kényszerítették, hogy kapcsolják ki a diktafonokat, mégis maradt hangfelvétel a fenyegetések és megaláztatások egy részéről, ez pedig bizonyítja a bűncselekmények megtörténtét - mondta akkor a két újságíró ügyvédje.

A mentelmi jogról egyébként a képviselők nem mondhatnak le, ennek felfüggesztéséről csak a parlament dönthet.