Magyar Nemzet: Pintér Sándor egy hét haladékot kért a rendvédelmisektől

Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, demonstráció, tüntetés, rendvédelmi dolgozók demonstrációja, autós felvonulás, Kossuth tér, Parlament, Pintér Sándor
Vágólapra másolva!
Pintér Sándor azzal indokolta a kérést, hogy a Belügyminisztérium által kidolgozott szabályok nem egyeznek teljes mértékben a Honvédelmi Minisztérium elképzeléseivel - írja a Magyar Nemzet meg nem nevezett kormányzati forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Egy hét haladékot kért a rendvédelmi és fegyveres dolgozókat érintő nyugdíj- és rokkantosítási szabályok véglegesítésére Pintér Sándor belügyminiszter a keddi kormányülésen Orbán Viktor miniszterelnöktől - írja szerdai számában a Magyar Nemzet meg nem nevezett kormányzati forrásra hivatkozva.

A lap szerint a belügyminiszter azzal indokolta a kérést, hogy "a Belügyminisztérium által kidolgozott szabályok nem egyeznek teljes mértékben a Honvédelmi Minisztérium elképzelésivel". Az életpályamodellek kidolgozása is még nagyon az elején tart - mondta a forrás a lapnak.

Az egyeztetéseket az eredeti tervek szerint szeptember közepéig kellene lezárni ahhoz, hogy az új hivatásos-életpályamodell legfontosabb elemei az új nyugdíjrendszerrel együtt, jövő év január 1-jén életbe lépjenek.