Prostituálttól kért védelmi pénz miatt ítéltek el két szabolcsi rendőrt

2011.06.22. 14:02

Összesen hat év négy hónap letöltendő börtönre ítéltek nem jogerősen két volt rendőrt és egy civilt Szabolcs megyében, mert 2009-ben pénzért védelmet ígértek egy prostituáltnak. A vádlottakat több évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

Két év két hónap, illetve négy év két hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a volt nagycserkeszi rendőrt és felettesét, akik még 2009-ben, pénzért ígértek védelmet egy nyíregyházi prostituáltnak. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Az elsőrendű vádlottat, R. Imre törzsőrmestert, illetve a másodrendű vádlott B. Róbert törzszászlóst hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés kísérletében találta bűnösnek a bíróság.

Civil társukat, I. Dávid harmadrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett vesztegetés bűntettében mondták ki bűnösnek, a bíróság két év két hónap börtönt szabott ki rá. Mellékbüntetésként mindhárom vádlottat több évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.