"Ne pofázzon közbe!" - szólt rá MSZP-sekre Tarlós a közgyűlésen a Hvg.hu szerint

Vágólapra másolva!
Nyersen utasított rendre több szocialista képviselőt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén Tarlós István főpolgármester - állítja a Hvg.hu. A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója az [origo] kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolta nem kívánta, hogy elhangzottak-e Tarlós részéről az idézett mondatok.
Vágólapra másolva!

"Ne pofázzon közbe!"- ezekkel a szavakkal intette le Tarlós István főpolgármester a Hvg.hu tudósítása szerint a szocialista Bihary Gábort a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Az ülésen éppen a Trafó, az Operettszínház és a Városliget egy részének állami tulajdonba való átadásáról zajlott vita. Amikor az MSZP-s Horváth Csaba az előterjesztéssel kapcsolatban arról kezdett beszélni, hogy a fővárosi Fidesz fel kívánja számolni Budapestet, Tarlós azzal utasította helyre a volt szocialista főpolgármester-helyettest, hogy "bizonyára gyerekkorától fogva kisebbségi komplexusban szenved", illetve felvetette, hogy Horváth lehetne szerényebb azután, hogy egy ciklus után megbukott kerületi polgármesterként, nem töltötte ki a ciklusát főpolgármester-helyettesként és "itthagyta ezt a trágyadombot" - írja a Hvg.hu.

Horváth véleményét mindezek után összefoglalóan "neoprimitív ostobaságnak" nevezte a főpolgármester - állítja a Hvg.hu.

Tarlós reagálása után az ügyrendben szót kérő Bihary Gábor felkérte az ülést vezető György István főpolgármester-helyettest, hogy utasítsa rendre a főpolgármestert. Ekkor ismét Tarlós ragadta magához a szót, és amikor Bihary Gábor közbe akart szólni, a fenti szavakkal utasította csöndre. Az eset pikantériája a Hvg.hu szerint, hogy kiderült: nincs is érdemi vita az előterjesztésről, a két helyettese által jegyzett javaslatot ugyanis a főpolgármester sem támogatta.

Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója az [origo]-nak azt mondta, hogy nem volt semmiféle cirkusz, de azt elismerte, hogy szóváltásra sor került Tarlós István és a szocialista képviselők között, ez azonban nem rendhagyó a közgyűlés életében. Arra a kérdésünkre, hogy az idézett mondatok elhangzását megerősíti-e, azt felelte: sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja.