Illegális lomtalanítókra vadásznak az osztrák rendőrök a magyar határnál

Vágólapra másolva!
Akciót indít az osztrák rendőrség a magyar határnál az illegális lomtalanítók és hulladékbegyűjtők kiszűrése érdekében.
Vágólapra másolva!

Az engedély nélküli hulladékgyűjtés a burgenlandi rendőr-főkapitányság közlése szerint 360 és 7270 euró közötti bírsággal büntethető, üzletszerű tevékenység esetében pedig már első alkalommal 1800 euró lehet a bírság, jelentette az osztrák közszolgálati rádió. Egyben beszámolt arról, hogy az osztrák rendőrség megpróbálja kiszűrni a magyar határnál az illegális lomtalanítókat, illetve hulladékbegyűjtőket.

A cikk szerint a rendőrség az engedéllyel működő burgenlandi hulladékudvarok kezdeményezése nyomán a hét végétől szigorúbb ellenőrzéseket folytat a Hegyeshalom-Miklóshalma (Nickelsdorf) és a Sopron-Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőknél, valamint a hulladékudvarokban.

Burgenlandban gyakran panaszkodnak az illegális lomtalanítókra, akik Ausztriában vagy Magyarországon értékesítik a még használható hulladékot, leginkább elektromos készülékeket és bútorokat. Ez azonban "szálka a Hulladék Szövetség szemében", hiszen nekik is bevételük származik a "jobb darabok" értékesítéséből - írta az ORF.