Újabb feljelentéseket ígér Erzsébetváros polgármestere a Hunvald-ügyben

Vágólapra másolva!
Csak a megszegett adásvételi szerződések alapján több mint hatszáz millió forintnyi kötbért kellene behajtania a hetedik kerületnek - derül ki abból az erzsébetvárosi ingatlanügyekről szóló előterjesztésből, amit szerdán tárgyal a kerület képviselő-testülete. Az ügyben újabb feljelentéseket ígér Vattamány Zsolt fideszes polgármester - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

További feljelentéseket teszek a Hunvald-ügyben, amiben a vád szerinti sok száz milliós károkozásnak akár a többszöröse is az előző városvezetés számlájára írható - mondta a Magyar Nemzetnek Vattamány Zsolt, Erzsébetváros fideszes polgármestere.

Csak a megszegett adásvételi szerződések alapján több mint hatszáz millió forintnyi kötbérkövetelést kellene behajtania a kerületnek - derült ki abból az előterjesztésből, amit szerdán tárgyal a hetedik kerület képviselő-testülete. Vattamány szerint ez az összeg azonban csak töredéke lehet a tényleges károkozásnak. A vádirat szerint 17 ingatlanból kilenc esetben jött létre adásvétel. Az ügyletekből az önkormányzat "tényleges bevétele" alig több mint 198 millió forint, ezzel szemben az eladott ingatlanok fedezete alapján felvett jelzálogkölcsönök összege meghaladja a 3,5 milliárd forintot - írja a lap a képviselő-testület előterjesztésére hivatkozva.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyekről és a bírósági tárgyalásokról szóló [origo]-s cikkeket itt olvashatják.