Egy MSZP-s testület szerint eredménytelen volt a pártszavazás

Vágólapra másolva!
Érvénytelennek és eredménytelennek találta a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform kezdeményezésére megrendezett pártszavazást az MSZP választási bizottsága szombaton. A volt miniszterelnök vezette platform szerint viszont érvényes és eredményes volt a pártszavazás.
Vágólapra másolva!

Az MSZP választási bizottsága szombaton közölte, érvénytelen és eredménytelen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform kezdeményezésére megrendezett pártszavazás. A pártszavazás eredményéről készült jegyzőkönyv szerint néhány száz szavazat hiányzott ahhoz, hogy eredményes legyen a szavazás.

Kilencezerkétszáz MSZP-tag szavazott a pártszavazáson, és a szavazók nyolcvan százaléka igennel voksolt - tudta meg az [origo] pénteken több, egymástól független szocialista forrásból. A voksolás a választási bizottság szerint azért lett érvénytelen és eredménytelen, mert közel 31 300 MSZP-tag van, az érvényességhez pedig a párttagok több mint negyedének azonos szavazata kellett volna.

A Demokratikus Koalíció Platform viszont péntek délután közleményt adott ki arról, hogy szerinte érvényes és eredményes volt a pártszavazás. A platform szerint ugyanis a tagdíjfizetések alapján az MSZP-nek legfeljebb 19 ezer tagja lehet. A platform elfogadhatatlannak nevezi, hogy az MSZP vezetése a "nyilvánvalóan valótlan taglétszámra hivatkozva adminisztratív úton próbálja megakadályozni a pártszavazás érvényességét és eredményességét".