Rendőr húzta ki a fuldokló tolvajokat a Marcalból

Vágólapra másolva!
Úszva próbált elmenekülni két kábeltolvaj a kiérkező járőr elől szombat hajnalban, Győrben - közölte a rendőrség. Az elkövetők fuldokolni kezdtek, mire a rendőr egy férfi segítségével kihúzta őket, de az újraélesztés ellenére egyikük meghalt a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Két gyanús idegen miatt riasztották a rendőrséget egy győri sertéstelepről szombat hajnalban. A kiérkező járőr zajt hallott a telep Marcalhoz közeli feléről, ezért arra indultak el a bejelentővel. Meg is találtak három köteg leszerelt elektromos kábelt, de a parti nádashoz érve csobbanást hallottak: az elkövetők úszva próbáltak meg elmenekülni.

A rendőr felszólította a férfiakat, hogy jöjjenek ki a vízből, de azok tovább úsztak. Egyikük azonban tizenöt méter után társába csimpaszkodott, majd mindketten a víz alá merültek. A fuldoklók segítségért kiáltottak, mire a rendőr a bejelentővel együtt kihúzta őket a partra, ahol megpróbálta újraéleszteni egyiküket, de mire megérkeztek a mentők, az meghalt, társát pedig eszméletlen állapotban szállították kórházba - közölte a megyei rendőrség.

A fiatalember később elismerte, el akarták vinni a kábeleket a sertéstelepről. Elmondta, társa nem bírta tovább az úszást, ezért megpróbálta őt fenntartani a víz felszínén, de ez csak rövid ideig sikerült. Amikor teljesen kifulladt, segítségért kiáltott.