A fideszes jelölt nyerte a dunaújvárosi időközi választást

Vágólapra másolva!
Alacsony részvétel mellett a fideszes jelölt nyert a dunaújvárosi időközi választáson, amit a korábbi önkormányzati képviselő halála miatt kellett kiírni.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-jelöltje, Sztankovics László nyerte vasárnap Dunaújvárosban az időközi önkormányzati képviselő-választást - közölte Németh Tünde, az önkormányzat sajtószóvivője az MTI-vel. A 8. számó választókerület A 4851 választópolgárából 1036 járultak az urnákhoz, ami 21,3 százalékos részvételi arányt jelent.

Sztankovics 413 szavazatot kapott, ami 39,8 százalékos eredmény. Sáfrány Katalinra, az MSZP jelöltjére 257-en szavaztak (24,8 százalék), Simon Csaba, a Jobbik jelöltje 149 szavazatot (14,3 százalék) kapott. A független Pochner László 92 szavazatot, a szintén föggetlen Mudra József 91 szavazat (8,7 százalék), az LMP-s Horváth Tamás 34 szavazatot (3,2 százalék) kapott.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a Tóth László, a választókerület képviselője fideszes április 26-án elhunyt. Az önkormányzati választás egyfordulós, az a polgármester-, illetve képviselőjelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.