Kifizetetlen számlák miatt leáll a tömegközlekedés Esztergomban

Vágólapra másolva!
Leáll a helyi tömegközlekedés Esztergomban, mivel az önkormányzat hátom évbe több mint százmillió forinttal tartozik a Vértes Volánnak. A cég a helyközi járatok átszervezésével biztosítja az alapvető ellátást.
Vágólapra másolva!

Hétfőn leállítja a helyi tömegközlekedést Esztergomban a Vértes Volán, mert az önkormányzat három éve 112 millió forinttal tartozik vállalatnak. Az intézkedés mintegy kétszáz járatot érint. Németh Tamás vezérigazgató az MTI-nek azt mondta: az alapellátást - a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen kidolgozott megoldás alapján - a csaknem ötszáz távolsági, helyközi és elővárosi járattal biztosítják.

A vezérigazgató beszámolt arról, hogy az önkormányzattal szemben folyó adósságrendezési eljárásban befogadták ugyan a Vértes Volán követelését, de ennek megfizetése továbbra is bizonytalan. A szolgáltatás további sorsáról, újabb pályázatról szóló előterjesztés többször is szerepelt az önkormányzati testület napirendi tervei között, de a témát eddig nem tárgyalták.

Esztergomban tavaly októberben nagy többséggel a függetlenként induló, de minden ellenzéki párt támogatását élvező Tétényi Évát választották polgármesternek, a Fidesz azonban megszerezte a képviselői helyek többségét. A korábbi polgármestert, Meggyes tamást is a soraiban tudó Fidesz-frakció és Tétényi közt azóta állóháború alakult ki.

Tétényi - aki 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt elődjétől - adósságrendezési eljárást kért a város ellen. A Fidesz szerint ezt törvénytelenül tette. Tavasszal a polgármester bejelentette, hogy a Fidesz-frakció együttműködésének hiánya miatt, tartós akadályoztatásra hivatkozva, nem tart több képviselő-testületi ülést.