Életfogytiglant kapott a salgótarjáni bozótvágós gyilkos

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre és a feltételes szabadság lehetőségéből való kizárásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2009 végén Salgótarjánban egy bozótvágó késsel végzett volt barátnőjével, és annak új párjával.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre és a feltételes szabadság lehetőségéből való kizárásra ítélte hétfőn a Nógrád Megyei Bíróság a salgótarjáni F. Lászlót, aki 2009 decemberében bozótvágó késsel kaszabolta halálra volt élettársát és annak új barátját. A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az előre elterveltség megállapításáért, a vádlott enyhítésért fellebbezett, védője pedig három nap gondolkodási időt tart fenn.

A 28 éves férfi volt élettársát és annak új barátját ölte meg bozótvágó késsel Salgótarján belvárosában 2009. december 14-én. A vádirat szerint F. László és K. Kitti kapcsolata hat év után, 2009 nyarán kezdett megromlani, majd a nő új kapcsolatot alakított ki K. Krisztiánnal. A férfit interneten emiatt többször is megfenyegette a gyanúsított.

F. László december 14-én este Salgótarjánban szóváltásba keveredett volt barátnőjével és a vele lévő férfival, majd 49 centiméter pengehosszúságú, 5-7 centiméter szélességű bozótvágó késével K. Krisztiánt többször megszúrta, K. ezután bemenekült előle egy boltba. F. László ezt követően többször úgy megütötte volt barátnőjét a kés élével, hogy a földre esett. A férfi ezt követően bement a boltba K. Krisztián után, és fejen ütötte a kés élével. Amikor a sértett elesett, F. László nagy erővel még hétszer sújtott le a késsel a fejére.