Lopással és állatkínzással vádolnak egy fiatalkorúakból álló bűnbandát

Vágólapra másolva!
A vád szerint több millió forint értékben tulajdonított el parfümöket, kerékpárokat, illetve egy robogót az a kilencfős banda, amelynek tagjai tavaly január óta raboltak osztrák üzletekben. A nevelőintézetben nevelkedő fiatalok közül négyen halálra kínoztak egy macskát is.
Vágólapra másolva!

Ausztriai bolti és kerékpárlopásokkal vádolt, kilenctagú, részben fiatalkorúakból álló társaság pere kezdődött szerdán a Győri Városi Bíróságon. Négy fiatal ellen állatkínzás miatt is vádat emeltek. A soproni nevelőintézetben szerveződött csapat tagjai jellemzően a burgenlandi Bécsújhelyen és Nagymartonban, illetve Sopronban követtek el bolti lopásokat.

Tavaly januárban két héten keresztül loptak különböző helyekről, ősszel pedig folytatták akcióikat. Elvittek ruhaneműt, parfümöt, szalámit, csokoládét, egyszer robogót, többször pedig kerékpárt is. Összesen több millió forintos kárt okoztak. A másik vád szerint a csapat négy tagja tavaly októberben a bécsújhelyi vasútállomáson egy kismacskát talált, egyikük gázsprayvel lefújta, a másikuk meggyújtotta, majd az égő állatot eltaposta.