Hazaengedték a kórházból a balatoni táborokban megbetegedett gyerekek többségét

Vágólapra másolva!
A negyvennégyből már csak öt gyerek van kórházban azok közül, akik az elmúlt napokban hányásos, hasmenéses tünetekkel kerültek be a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két gyermektáborából. Azt még mindig nem tudják, hogy mi okozta a fertőzést, de az eddigi eredmények alapján járványról nincs szó.
Vágólapra másolva!

Már csak öt gyermek van kórházban a két káptalanfüredi táborból szerda óta beszállított negyvennégy beteg közül - közölte Veszprém megye megbízott tiszti főorvosa pénteken.

Az ajkai és a tapolcai kórházban egy-egy, a veszprémiben pedig három gyermeket tartanak bent - tette hozzá, megjegyezve, hogy ők is csak addig maradnak a kórházakban, amíg a szülők értük nem tudnak menni.

A tiszti főorvos beszámolt arról is, hogy a 24 órás bakterológiai vizsgálatok eredményei eddig nem mutattak ki járványosan terjedő kórokozót. A főorvos hétfőre ígérte a részletes laboratóriumi vizsgálat eredményét.

A táborokat ellátó konyhát bezárták, ételmintákat vettek, mindent fertőtlenítettek, de a táborok működését továbbra is engedélyezték - mondta korábban Bujdosó László főorvos, a balatonfüredi tisztiorvosi szolgálat vezetőhelyettese.