Kézigránát is volt elfogásakor az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottjánál

Vágólapra másolva!
Géppisztoly, maroklőfegyver, kézigránát és 150 lőszer volt elfogásakor annál a szerb férfinál, aki a gyanú szerint hat lövéssel végzett 27 éves barátnőjével vasárnap Angyalföldön. A 39 éves férfit pénteken délelőtt fogták el Soltvadkert közelében.
Vágólapra másolva!

Több fegyver és egy kézigránát is volt annál a szerb állampolgárságú, albán származású férfinál, akit a rendőrök a vasárnapi angyalföldi gyilkossággal gyanúsítanak - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Az elfogás részleteiről tartott pénteki sajtótájékoztatón a vezető elmondta, hogy a 39 éves szerb férfinál egy géppisztoly, egy maroklőfegyver, több mint 150 lőszer és egy kézigránát is volt. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást, feltartott kézzel megadta magát.

A férfi autóját korábban Soltvadkert külterületén találták meg, ez után fokozott készenléti szolgálatot láttak el a rendőrök. Péntek hajnalban állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy férfit látnak a nádasban sétálni, a nyomozók tíz perc múlva elfogták a férfit, előállították, jelenleg kihallgatják.

A rendőrség felvételei a gyanúsítottról és a fegyverekről

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője azt mondta, a bűncselekmény elkövetését a férfi elismerte, de vallomást nem tett. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik fegyverrel ölte meg a barátnőjét, ezt a nyomozás fogja kideríteni.

A feltételezett gyilkos vasárnap hat lövéssel végzett a 27 éves, orosz származású, de már magyar állampolgárságú nővel a Nyugati pályaudvarhoz közeli Kádár utca 9-11. szám alatti épületben.

A férfi és a nő korábban többször is élettársi kapcsolatban állt egymással, a rendőrségi jelentések szerint kapcsolatukat gyakori szakítás és kibékülés jellemezte.