Szabadon távozhatott a rendőrségről Repülős Gizi

2011.07.08. 14:29

Nem helyezték előzetes letartóztatásba a Repülős Gizi néven elhíresült 85 éves asszonyt, akit csütörtökön tartóztattak le a Sopron melletti Hegykőn. Az ötvenes években ismertté vált tolvajnál nagy mennyiségű ékszert találtak ugyan, amelyről nem tudta megmondani, honnan származik, egyelőre azonban senki nem jelezte a rendőrségen, hogy meglopták volna.

Szabadlábra helyezték az évtizedekkel ezelőtt Repülős Giziként elhíresült, és csütörtökön a Sopron melletti Hegykőről előállított tolvajt - közölte a soproni rendőrkapitányság szóvivője. Részleteket nem közölt, de az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült: a gyanú csupán besurranó lopás kísérlete, ez pedig nem elég az előzetes letartóztatásba helyezéshez.

Az idős nőnél nagy mennyiségű ékszert találtak ugyan, amelyről nem tudta megmondani, honnan származik, sértett azonban eddig még nem került elő.

A 85 éves asszony éppen egy családi ház udvarán nézelődött, amikor a nyomozók - akik egy falubeli hívása nyomán érkeztek a településre - elfogták.

K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá, és azért kapta a Repülős Gizi nevet, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. Legutóbb ez év áprilisában, Balatonbogláron bukott le.

KAPCSOLÓDÓ CIKK