Kedden is marad a legmagasabb szintű hőségriadó a déli megyékben

Keddre is a legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelte el az országos tiszti főorvos a Dél-Alföldre és a Dél-Dunántúlra, miután az előrejelzés szerint több helyen 26 és 29 Celsius-fok között alakul majd a középhőmérséklet. Több megyében azonban másodfokúra mérsékelték a riasztást. A hőség miatt elrendelt rendkívüli intézkedések továbbra is érvényben vannak.

Az ország egyes területeire, a Dél-Alföldre és a Dél-Dunántúlra keddre is a legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelte el az országos tiszti főorvos, több megyében viszont másodfokúra enyhítette a riasztást.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn azt közölte: az Alföldön és a Dunántúl déli részén, ahol több helyen 26 és 29 Celsius-fok között alakul a középhőmérséklet, ezért továbbra is fenntartja a harmadfokozatú hőségriadót az országos tiszti főorvos.

A keddi hőségriadó a Dél-Alföldön Bács-Kiskun és Csongrád, a Dél-Dunántúlon pedig Zala, Somogy és Baranya megyére terjed majd ki.

Paller Judit másodfokú hőségriasztást rendelt el Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs megyére, mivel ezeken a területeken 25 fok körüli középhőmérséklet lesz a jellemző - áll a közleményben.

A hőség miatt, az ilyenkor gyakrabban előforduló rosszullétek megelőzése érdekében számos intézkedést hoztak országszerte: a mentőszolgálatok teljes kapacitással dolgoznak, a katasztrófavédelem közzétette a klimatizált épületek listáját, országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, több helyen vizet osztanak, éjjel-nappal mossák és hűtik Budapest utcáit, és a hétvégére felfüggesztették a kamionstopot is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK