Megtorlás állhat a veszprémi lövöldözés hátterében

Vágólapra másolva!
A veszprémi rendőrség két 26 éves férfit gyanúsít a hajnali veszprémi lövöldözéssel. Egyiküket felbujtással, másikukat a lövöldözés elkövetésével gyanúsítják. A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik gyanúsított egy korábbi sérelmét toroltatta meg a másik férfit felbujtva. A nyomozás során egy Luger típusú maroklőfegyvert is lefoglaltak a rendőrök. A meglőtt férfit megműtötték, állapota stabil.
Vágólapra másolva!

A veszprémi lövöldözés ügyében két férfit gyanúsítottként hallgatnak ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, egyiküket a kedd hajnali lövöldözés elkövetésével, másikukat a bűntettre való felbujtással gyanúsítják - közölte a rendőrség.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 26 éves, veszprémi illetőségű M. S. korábban konfliktusba keveredett P. Sándor 40 éves veszprémi lakossal, és ezt a sérelmét toroltatta meg a szintén 26 éves S. T.-vel, aki a Veszprém megyei Olaszfaluban él - közölte a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Frankó Marianna közlése szerint P. Sándorra többször rálőttek Dózsavárosban lévő lakása előtt. A rendőrség az üggyel összefüggésben lefoglalt egy 0.22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert.

A két férfi ellen emberölés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást a rendőrség. A sajtóreferens ismertetése szerint a bűnügyi szemle - házkutatás, adatgyűjtés, tanúkihallgatás - több helyszínen zajlik.

A veszprémi kórháztól kapott információ szerint a lőtt sebekkel beszállított férfi állapotát a műtéttel sikerült stabilizálni, de változatlanul súlyos az állapota.