Családi vitára hivatkoztak a veszprémi lövöldözés gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Családi vonatkozású elszámolási vitája volt egymással a kedden meglőtt veszprémi férfinak és az emberölésre barátját felbujtó egyik gyanúsítottnak - olvasható a rendőrség honlapján. Kiderült, a felbújtó mutatta meg barátjának haragosa házát, illetve adta neki a maroklőfegyvert.
Vágólapra másolva!

Beismerő vallomást tettek a keddi veszprémi emberölési kísérlet gyanúsítottjai. A nyomozás jelenlegi adatai alapján a bűncselekmény elkövetésének oka a 26 éves M. S. és a sértett közötti korábbi konfliktus volt. A két félnek családi vonatkozású elszámolási vitája volt egymással. Ezt nevezte meg M. S. okként, amiért felbújtotta barátját, a szintén 26 éves S. T-t az emberölésre.

M.S. megmutatta barátjának haragosa házát, és a maroklőfegyvert is ő adta neki. A felbujtással gyanúsított férfi azt állította barátjának, hogy haragosának sok pénze van, amelyet a bűncselekmény elkövetése után majd megszereznek. A vallomások szerint S. T. egyedül ment kedd hajnalban a házhoz. Becsengetett, majd az utcára kilépő férfira többször rálőtt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlete miatt folytat az ügyben büntetőeljárást. Kedden hajnali fél ötkor, Veszprém Dózsaváros részén saját háza előtt adtak le több lövést kézi lőfegyverből egy férfira. A negyven éves helyi férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A két gyanúsítottat őrizetbe vették.