Megszüntették Tasnádi Péter előzetes letartóztatását önbíráskodási ügyében

2011.07.13. 19:53

A bíróság nem jogerősen megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a vállalkozó ellen. Tasnádit rablással, és személyi szabadság megsértésével gyanúsítják.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el szerdán önbíráskodás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyében.

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a bűnismétlés, és az eljárás befolyásolásának veszélyeztetése változatlanul fennáll, de ennek foka már nem olyan mértékű, hogy azt csak az előzetes letartóztatással lehessen kiküszöbölni.

Tasnádi Pétert önbíráskodással, rablással, és személyi szabadság megsértésével gyanúsítják, ezzel az üggyel kapcsolatban szüntették meg nem jogerősen előzetes letartóztatását.

A vállalkozónak ezzel párhuzamosan a Nógrád Megyei Bíróságon is folyamatban van egy ügye, azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért 2006-ban.

Június végén Tasnádit hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla.

KAPCSOLÓDÓ CIKK