Népszabadság: Százmilliárdos ellentételezést vár a kórházak államosításáért a főváros

Tarlós István főpolgármester, BKV sáv, Budaörsi út, Sajtótájékoztató, Vitézy Dávid
Vágólapra másolva!
A főváros a kórházak államosításának fejében elvárja, hogy az állam ismerje el és fizesse meg a kórházi vagyonra eddig elköltött összegeket, köztük a működési ráfordításokat, vállalja át a kártérítési kötelezettséget, és a kórházak adósságait - írja a Népszabadság. A lap becslése szerint akár a százmilliárd forintot is elérheti a Tarlós István által elvárt ellentételezés.
Vágólapra másolva!

Becslések szerint akár százmilliárdos összegben vár ellentételezést Tarlós István főpolgármester az államtól a fővárosi kórházak államosításának fejében. Az erről szóló listát már át is adta az intézmények átadás-átvételéről zajló személyes találkozón Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak - írja a csütörtöki Népszabadság. A lap megkereste az államtitkárt és a városházát is, de egyik helyről sem kívántak nyilatkozni.

A főpolgármester - a Népszabadsághoz eljutatott dokumentum szerint - elvárja, hogy az állam ismerje el és fizesse meg a kórházi vagyonra eddig elköltött összegeket, köztük a működési ráfordításokat és az eszközpótlást. Vállalja át a kártérítési kötelezettséget, és a kórházak adósságait, ami jelenleg 3-4 milliárd forintot tesz ki.

A lapnak nyilatkozó Havas Szófia, a Fővárosi Önkormányzat szakbizottsági alelnöke azt mondta: ha a felsorolt tételek mindegyike szerepel a listán, akkor legalább ötszázmilliárd forintos ellentételezésre "kényszerülhet" az állam.