Kikapcsolt szavazógéppel tiltakozott a zárt ülésen az esztergomi polgármester

Vágólapra másolva!
Éjszakába nyúló testületi ülésen döntöttek az esztergomi képviselők a kórház reorganizációs tervéről és a bankokkal kötött megállapodásokról. Tétényi Éva a banki ajánlatokról szóló voksolás előtt név szerinti szavazást kért, de mivel ezt nem támogatták, a független polgármester tiltakozásul kikapcsolta a szavazógépét.
Vágólapra másolva!

A kórház reorganizációs tervéről és a bankokkal kötött megállapodásokról elfogadott határozatokkal zárult az esztergomi képviselő-testület ülése csütörtök éjjel. Legközelebb várhatóan július 28-án ülésezik a közgyűlés - közölte a polgármester.

Bánhidi Vajk fideszes képviselő az MTI-nek elmondta, a most elfogadott döntések lehetővé teszik, hogy a Balassa Múzeumot az év végéig, a Montágh Iskolát pedig 2012 nyaráig megtarthassa az önkormányzat.

Tétényi Éva szerint a testület egy, korábban a megyei kormányhivatal által alkotmánysértőnek ítélt döntés módosítását fogadta el. A polgármester az ülés elején név szerinti szavazást javasolt, a testület azonban ezt nem fogadta el, Tétényi Éva pedig tiltakozása jeléül kikapcsolta a szavazás előtt a szavazógépét.

A testület ülésén egyébként nem jelent meg Meggyes Tamás volt polgármester (Fidesz) és Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője.

A város vezetését tavaly októberben átvevő független Tétényi Éva, aki az önkormányzati választáson elért kétharmados győzelme óta harcban áll a leváltott polgármesterrel és a helyi Fidesz-frakcióval. A párt tíz képviselője ugyanis abszolút többségben van a képviselőtestületben, és szinte semmilyen ügyben nem működik együtt az új vezetővel. Meggyes Tamás korábbi polgármester pár hétig az irodáját sem volt hajlandó átadni az utódjának, az alakuló ülés után nem sokkal pedig megvonták a polgármester alapvető jogköreit, egyben deklarálták, hogy fél évig nem hajlandók alpolgármestert sem választani.

Az önkormányzat életét közben mindennapos botrányok kísérték, egy februári ÁSZ-jelentésből pedig az is kiderült, hogy a város törvénytelenül bocsátott ki kötvényeket az előző polgármester idején, svájci frankban felvett hitelei miatt emellett olyan mértékben eladósodott, hogy a működőképessége is veszélybe került.