Az egyedüliként induló Ágh Pétert választották a Fidelitas elnökévé

Fidelitas X. tisztújító kongresszusa Debrecenben, Ágh Péter a Fidelitas elnöke
Vágólapra másolva!
A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert, akinek nem volt kihívója a vasárnapi debreceni tisztújító kongresszuson. A Fidesz ifjúsági szervezetének kongresszusa Orbán Viktor videoüzenetével kezdődött, amelyben a miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány számít a fiatalok munkájára.
Vágólapra másolva!

Újabb két évre a Fidesz ifjúsági szervezetének elnökévé választották Ágh Pétert. A 90 százalék fölötti szavazataránnyal megválasztott, a Fidelitast 2009 óta vezető politikus egyedül indult az elnöki posztért. Ágh a 2013-ig tartó elnöki ciklusban két feladatot tart kiemeltnek: az ifjúság érdekeinek megjelenését a kormányzati munkában és a szervezetépítés folytatását a Fidelitasban. A küldöttek megválasztották a szervezet tizenhat alelnökét is, hatan korábban is a Fidelitas alelnökei voltak.

A kongresszus Orbán Viktor miniszterelnök videoüzenetével kezdődött a debreceni Kölcsey Központban. "Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra" - üzente a kormányfő. Ágh Péter elnöktől azt kérte, hogy "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot, és bocsásd azt a kormány rendelkezésére".

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke köszöntőjében Európa "legizgalmasabb" országának nevezte Magyarországot, és egy ilyen országban szerinte jó fiatalnak lenni. Azt is elmondta, hogy a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. "A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, és az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra" - tette hozzá.

Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár, korábbi Fidelitas-alelnök szerint a Fidelitasnak nem az a szerepe, hogy kis Fidesz legyen. A politikus szerint a Fidelitas tagjainak olyan hívószavak mentén kell szerveződniük, mint a "szókimondó", "vagány", "forradalmár", "trendi" és "szabadelvű".