Beült a polgármester autójába, és egy nála lévő bicskával megfenyegette a város első emberét egy férfi Tiszabőn. A férfi azon dühödött fel, hogy az önkormányzat nem akarta kifizetni egynapi díját. Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vették.

Késsel fenyegette meg Tiszabő polgármesterét egy közmunkaprogramban részt vevő férfi  - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség. A harminchárom éves fiatalember azon háborodott fel, hogy az önkormányzat az egyik munkanapját nem akarta kifizetni. A rendőrség közlése szerint a férfi aznap, miután megszomjazott, elhagyta a számára munkavégzés céljából kijelölt területet, de ekkor jöttek az önkormányzat alkalmazottai ellenőrizni.

Mivel nem találták a helyszínen, így azt az üzenetet hagyták, hogy nem jár az adott napra a munkadíj. A felháborodott férfi bement a polgármesteri hivatalba, ott hangoskodott, kiabált, az alkalmazottakat megfenyegette, aztán az ott dolgozók felszólítására elhagyta az épületet, és visszament a munkavégzés helyszínére - írja a Police.hu. A férfi itt találkozott össze az autójában ülő polgármesterrel, akivel szóváltásba keveredett, majd a gépjárműben ülő férfi felé vágott a nála lévő bicskával - olvasható a rendőrség beszámolójában.

A tiszabői férfi ellen garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.