KSH: Csaknem tíz százalékkal kevesebb gyermek született, mint tavaly

Vágólapra másolva!
Az év első öt hónapjában csaknem 10 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző esztendő hasonló időszakában, a halálozások száma pedig mintegy három százalékkal nőtt - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal szerdai közleményében. Az ország becsült lélekszáma május végén 9 millió 969 ezer volt.
Vágólapra másolva!

Előzetes adatok szerint az év első öt hónapjában 34 328 gyermek született, 9,7 százalékkal kevesebb, mint egy éve - írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében szerdán. A halálozások száma ugyanakkor 2,6 százalékkal nőtt május végéig a tavalyi számokhoz képest.

A születésszám jelentős csökkenése és a halálozások emelkedése miatt növekedett a természetes fogyás üteme: az előző évi 16 766-tal szemben idén már 21 878 fő volt.

A házasságkötések számában is jelentős, 10,3 százalékos visszaesés volt az előző év azonos időszakához képest. Összességében pedig a 2011 első öt hónapjában regisztrált 10 530 házasságkötés 324-gyel, azaz 3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi adatoktól.