Felvásárolták a jótékonykodók elől a rászorulóknak szánt kecskéket

Vágólapra másolva!
Egy ismeretlen felvásárló darabonként kétezer forinttal ajánlott többet annak a gazdálkodónak, akinél száz kecskét előzőleg lefoglalózott a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány. A szervezet naposcsibével és malaccal próbálja majd kisegíteni a rászoruló családokat.
Vágólapra másolva!

"Egy ismeretlen jól időzített felvásárlási akciója miatt hiúsult meg a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány mezőkovácsházai kistérségben tervezett kecskeosztása, amely száz hátrányos helyzetű, többgyerekes családnak tette volna lehetővé például a kecsketej rendszeres fogyasztását" - közölte a szervezet pénteken.

Szombaton és a jövő héten pénteken akartak kiosztani száz - első alkalommal vemhes - kecskét a programban részt vevőknek. Az alapítvány ki is fizetett százezer forint foglalót egy helyi kecsketartónál, az állatokért egyenként 13 ezer forintot fizettek volna - írja közleményében Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Azonban a kecskéket biztosító tenyésztőnél csütörtökön "egy nem azonosítható személy" jelent meg, aki valamennyi jószágot megvásárolta kétezer forintos felárral.

A szervezet lehetőség szerint pótolja a hiányzó kecskéket, de ha ez mégsem lehetséges, akkor a családok kérhetnek 30 naposcsibét és 20 naposkacsát, vagy hat nyulat, illetve egy malacot - közölte Hegedűs Zsuzsa.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány április végén kezdte meg segítő akcióját: vetőmagokkal és kisállatokkal összesen 15 ezer rászoruló családot kívánnak támogatni a leghátrányosabb helyzetű térségekben. Azoknak a hátrányos helyzetű családoknak segítenek, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el a nyugdíjminimumot.