Veszélyes járókákat és bébikompokat vontak ki a forgalomból

Vágólapra másolva!
Két féle járókát és három féle bébikompot talált veszélyesnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. A termékeket kivonták a forgalomból.
Vágólapra másolva!

A laboratóriumi vizsgálat alapján a fogyasztóvédők két féle veszélyes járókát és három fajta ugyancsak veszélyes bébikompot vontak ki a forgalomból - jelentette be Perger Mónika, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) stratégiai kabinetjének munkatársa.

A laboratóriumi vizsgálatba bevont öt fajta termék mindegyikénél több hibát is feltártak a felügyelők. A termékek nem voltak eléggé stabilak, beszorulhatott a gyerek ujja, a bébikompokkal pedig leeshetett a lépcsőről.

Áprilisban és májusban a felügyelők négy héten át 103 féle járókából 209 terméket vizsgáltak, és 16 százalékuknál találtak szabálytalanságot. A bébikompoknál 104 féle termékből 161-et ellenőriztek, és 33 százalékuk nem felelt meg az előírásoknak.

Az ellenőrzés során 23 alkalommal feltételekhez kötötték a további forgalmazást, 21 esetben szabtak ki fogyasztóvédelmi bírságot összesen 530 ezer forint értékben. A leggyakoribb hiányosságok között szerepelt az, hogy a használati utasítások nem voltak megfelelőek, illetve az, hogy nem tüntették fel a termékeken, vagy hiányosak voltak az előírt figyelmeztetések. A letiltott veszélyes termékek teljes listáját olvasni lehet a hatóság honlapján.