Éger: Vonja vissza a kormány az egészségügyet átalakító tervét

Vágólapra másolva!
Tiltakozik a kormány egészségügyi átalakító intézkedései ellen a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK). Éger István, a kerekasztal elnöke szerint az egészségügyről nemzeti konzultációt kell tartani, mert mint mondta, "az orvosok tömeges felmondásra készülnek".
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Semmelweis-terv végrehajtásáról szóló, június végén hatályba lépett kormányhatározatot - közölte Éger István, a NEK soros ülésének levezető elnöke csütörtökön Budapesten.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Éger István azt mondta, hogy a NEK kitart korábbi álláspontja mellett: a Semmelweis-tervet nem tudják támogatni, mivel annak fő vonalait, különösen az ellátásszervezésre vonatkozót elvetendőnek tartják, másrészt az szerintük az alapvető finanszírozási, gazdasági problémákra sem ad választ.

A NEK továbbra is azt kéri, hogy legyen az egészségügyről nemzeti konzultáció, amelyet már egy éve várnak. "Soha nem időszerűbb, mint most, amikor az orvosok tömeges felmondásra készülnek" - fogalmazott erről Éger István, aki szerint már a jövő évi költségvetés eddig megismert számai is "menekülésre" késztetik a kollégáikat.