Harmincmilliós óvadékért házi őrizetben a pécsi vesztegetési ügy gyanúsítottja

2011.07.28. 15:23

Házi őrizetbe helyezte a Pécsi Ítélőtábla a pécsi egyetem vesztegetési ügyben érintett volt gazdasági főigazgatóját. A férfit 30 millió forint óvadék ellenében helyezték szabadlábra, a táblabíróság szerint a magas összes kellő biztosíték arra, hogy a volt igazgató részt vegyen az eljárásban.

A Pécsi Ítélőtábla harmincmilliós óvadék ellenében  csütörtökön megszüntette a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vesztegetési ügyben érintett, volt gazdasági főigazgatójának előzetes letartóztatását, és házi őrizetét rendelte el.

Tóth Sándor, a táblabíróság szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében a döntést azzal indokolta, hogy a rendezett családi körülmények között élő férfit családi, rokoni kapcsolatain túl üzleti érdekeltségei is Pécshez kötik. Hosszabb időt töltött már előzetes letartóztatásban, így a nagy összegű óvadék kellő biztosítékot nyújt arra, hogy az eljárási cselekményeken megjelenjen - közölte a táblabíróság.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly április óta nyomoz a PTE gazdálkodásával összefüggésben bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.