Füstölt egy szerelvény a hármas metró vonalán a Népligetnél

Vágólapra másolva!
Füstölt egy metrószerelvény a 3-as vonalon a Népligetnél péntek este. Tűz nem volt, a füstöt kábelzárlat okozta. Az utasokat leszállították, senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Füstölt egy metrószerelvény a 3-as vonalon a Népligetnél, az utasokat leszállították, senki nem sérült meg - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel. Bakó Pál tájékoztatása szerint a tűzoltók már végeztek a helyszínen. A műszaki hiba miatt az utasokat a Határ út és a Nagyvárad tér között pótlóbuszok szállították, de már megindult a metróforgalom.

Bakó Pál az [origo] érdeklődésére elmondta, hogy háromnegyed kilenc előtt kevéssel jelezte a metrószerelvény sofőrje, hogy füstöt észlelt, az utasokat pedig idejében leszállították a járműről. A füstöt kábelzárlat okozta, de tűz nem volt. A szerelvény nem maradt az alagútban, a következő napokban átvizsgálják. A BKV fődiszpécsere arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy a füstölő szerelvény mennyi idős volt.

Legutóbb májusban történt hasonló műszaki hiba a BKV metróhálózatán, akkor a 2-es vonalon füstölt egy szerelvény a Moszkva térnél. Április közepén az Árpád hídi megállóban ki is gyulladt, majd kiégett egy kocsi.