Magyar Nemzet: Galambos Lajos fiát tanúként beidézték a kémügyben

Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főnöke
Vágólapra másolva!
Tanúkihallgatásra beidézte a nemzeti Védelmi Szolgálat Galambos Lajos egykori titkosszolgálati főnök fiát - írja a Magyar Nemzet. Galambost abban a kémügyben gyanúsítják - és tartják előzetes letartóztatásban -, amelyben Szilvásy György egykori titokminiszter és Laborc Sándor volt titkosszolgálati miniszter is a gyanúsítottak között van.
Vágólapra másolva!

Az előzetes letartóztatásban levő, kémkedéssel gyanúsított egykori Nemzetbiztonsági Hivatal-vezető, Galambos Lajos fiát tanúként idézte be a kémügyben a nyomozást folytató Nemzeti Védelmi Szolgálat - írja a Magyar Nemzet Galambos ügyvédjére, Molnár Lajosra hivatkozva. Molnár azt mondta a lapnak, hogy ügyfele fia elment a Budapesti Katonai Ügyészség épületébe, de nem tett vallomást.

A július elején kirobbant kémügyben Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kémkedéssel, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját pedig bűnpártolással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség. Utóbbi előzetes letartóztatását nem látta indokoltnak a bíróság. Szilvásy György korábbi titkosszolgálati minisztert is július elején vették őrizetbe, a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa azonban szabadlábra helyezte őt. Galambos előzetes letartóztatása augusztus első hetében lejár.

A három egykori titkosszolgálati vezető ellen felhozott gyanúról egyelőre hivatalosan semmit nem tudni, az ügy részleteit több évtizedre államtitoknak minősítették, a Budapesti Katonai Ügyészség pedig eddig egyszer sem kommentálta vagy erősítette meg a megjelent híreket. Az ügy részleteiről és lehetséges hátteréről itt tájékozódhat bővebben.